Dato Torsdag d. 1. september 2022, kl. 19:00
Sted Sanderum Kirke, Sanderumvej 129, 5250 Odense SV
Litteraturkreds

Kunne du tænke dig at dele dine læseoplevelser med andre, så kom og vær med i Sanderum Sognegårds litteraturkreds.

Litteraturkredsen er ledet af sognepræst Susanne Holst.

Temaet for sæsonens bøger er livet og døden.
Alle romanerne kredser på forskellig vis om disse to vigtige emner. Dette at finde mening i sit liv. Hvad er det, som betyder noget? Hvordan finder man et mål?
På én gang rummer livet stor skønhed og glæde, men også vanskeligheder, som kan være svære at placere og leve med. Den største udfordring i vores liv er at forsone sig med døden. Det, at livet har en slutning og at dem vi holder af kan mistes og at vi selv skal dø. Selvom emnet er dybt, ligger der store læseoplevelser i de valgte romaner og de vil ikke efterlade os uberørte.
Jeg håber, at vi må få nogle gode samtaler og berige hinanden med vores tanker.

Litteraturkredsen indledes hver gang med et kort oplæg. Derefter samtale og drøftelse af aftenens bog og tema.

Her i folderen vil I kunne læse om de enkelte bøger. Alle bøger kan købes over nettet eller i boghandel. Der er selvfølgelig også mulighed for at låne på biblioteket.

Det koster 35 kr. pr. gang for ost og rødvin.
Vi slutter af med at spise sammen den sidste gang. Pris 50kr.

Af hensyn til traktementet vil vi gerne have en tilmelding enten til hele sæsonen eller til de enkelte arrangementer.

Tilmelding senest en uge før arrangementet enten til kirkekontoret tlf. 66173031  eller mail shho@km.dk

Torsdag d. 1. september læser vi "Karensminde" af Iben Mondrup.
Vi har tidligere haft en roman af Iben Mondrup, ”Tabita”, som handlede om to grønlandske børn, der blev adopteret og ført med til Danmark.
Romanen ”Karensminde, som vi nu skal læse, er fra forfatterens tidligere periode.
Det er en fortælling om relationer i en familie. Familien rummer fem personer, som vi følger på skift. Til fælles har de deres fælleshjem ”Karensminde”, men også de familiedramaer, som udspiller sig dem imellem. Disse dramaer opleves og erfares forskelligt og synet på dem ændres med tiden. Hvad var sandheden og hvem husker og tolker det, som det var?

Bogen sætter fokus på erindring, men også på det, at være i en relation og dette at tage livet på sig. Familien beskrives som en levende organisme, relationerne er ikke statiske men udvikler sig over tid - ligesom livet - og ens forståelse af livet forandres med alderen og det man udsættes for.