Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Litteraturkreds med spisning

MAR
14

Litteraturkreds med spisning


Dato Torsdag d. 14. marts 2024, kl. 18:00
Sted Sanderum Kirke, Sanderumvej 129, 5250 Odense SV
Litteraturkreds med spisning

Kunne du tænke dig at dele dine læseoplevelser med andre, så kom og vær med i Sanderum Sognegårds litteraturkreds. 

Litteraturkredsen er ledet af sognepræst Susanne Holst.

Temaet for sæsonens bøger er kærlighed. Kærlighed er jo mange ting. Det kan være den romantiske kærlighed, kærlighed mellem forældre og barn, den store kærlighed, den uforløste, kærligheden, som varer livet ud og den fuldkomne kærlighed, som vi kender i Gud. De fire romaner, fortæller på hver sin måde om sider af kærligheden - også den side af kærligheden, som beskrives i 1. Korinterbrev kap.13, som udholder alt, tåler alt og som finder vej i det umulige og måske også forvandler. Kærligheden kan vi ikke være foruden og den kan hele tiden føre os ad nye veje. Selvom emnet er bredt vil vi gennem romanerne blive præsenteret for mange facetter af kærligheden og måske derigennem få nogle diskussioner af, hvad kærlighed er og ikke er. Jeg håber, at vi må få nogle gode samtaler og berige hinanden med vores tanker. 

Litteraturkredsen indledes hver gang med et kort oplæg. Derefter samtale og drøftelse af aftenens bog og tema.

Alle bøger kan købes over nettet eller i boghandel. Der er selvfølgelig også mulighed for at låne på biblioteket. 

Det koster 35 kr. pr. gang for ost og rødvin. Vi slutter af med at spise sammen den sidste gang, her er prisen 50 kr. 

Af hensyn til traktementet vil vi gerne have en tilmelding enten til hele sæsonen eller til de enkelte arrangementer. Tilmelding senest en uge før arrangementet til sognepræst Susanne Holst på tlf. 40751979 eller på mail shho@km.dk

Torsdag d. 14. marts læser vi: Jon Kalmann Stefänsson "Dit fravær er mørke"

Vi har tidligere i litteraturkredsen haft en bog af denne skønne og dybe forfatter fra Island.

Det, som er karakteristisk for hans værker er, at han formår at blande det hverdagsagtige med det højstemte. Som Grundtvig siger det i salmen ”O kristelighed”, så ånder der en himmelskhed over støvet. Den formår Jan Kalmar at få med i sit forfatterskab. Titlen på bogen er fra en gravsten, som figurerer først i romanen. Fortælleren går på kirkegården og fra gravstenens inskription folder en familiekrønike sig ud, som foregår i den barske og smukke islandske natur.
Fortælleren erindrer over tid, hvordan hans liv formede sig og hvordan kærligheden førte ham og generationen før og efter afsted. Kærligheden måtte gribes for at jage mørket på flugt.