Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Litteraturkreds

NOV
09

Litteraturkreds


Dato Torsdag d. 9. november 2023, kl. 19:00
Sted Sanderum Kirke, Sanderumvej 129, 5250 Odense SV
Litteraturkreds

Kunne du tænke dig at dele dine læseoplevelser med andre, så kom og vær med i Sanderum Sognegårds litteraturkreds. 

Litteraturkredsen er ledet af sognepræst Susanne Holst.

Temaet for sæsonens bøger er kærlighed. Kærlighed er jo mange ting. Det kan være den romantiske kærlighed, kærlighed mellem forældre og barn, den store kærlighed, den uforløste, kærligheden, som varer livet ud og den fuldkomne kærlighed, som vi kender i Gud. De fire romaner, fortæller på hver sin måde om sider af kærligheden - også den side af kærligheden, som beskrives i 1. Korinterbrev kap.13, som udholder alt, tåler alt og som finder vej i det umulige og måske også forvandler. Kærligheden kan vi ikke være foruden og den kan hele tiden føre os ad nye veje. Selvom emnet er bredt vil vi gennem romanerne blive præsenteret for mange facetter af kærligheden og måske derigennem få nogle diskussioner af, hvad kærlighed er og ikke er. Jeg håber, at vi må få nogle gode samtaler og berige hinanden med vores tanker. 

Litteraturkredsen indledes hver gang med et kort oplæg. Derefter samtale og drøftelse af aftenens bog og tema.

Alle bøger kan købes over nettet eller i boghandel. Der er selvfølgelig også mulighed for at låne på biblioteket. 

Det koster 35 kr. pr. gang for ost og rødvin. Vi slutter af med at spise sammen den sidste gang, her er prisen 50 kr. 

Af hensyn til traktementet vil vi gerne have en tilmelding enten til hele sæsonen eller til de enkelte arrangementer. Tilmelding senest en uge før arrangementet til sognepræst Susanne Holst på tlf. 40751979 eller på mail shho@km.dk


Torsdag d. 9. november læser vi Per Lägerkvist: "Mariamne"

Med denne lidt gamle bog, skal vi forbi en af de klassiske forfattere.
Bogen tager udgangspunkt i kong Herodes, som vi kender fra bibelen. Han var et grusomt og jaloux menneske, som ikke turde hengive sig til nogen. Og dog var der en kvinde ifølge Bibelen, Mariamne, som med sin kærlighed formåede at gå ind bag Herodes panser.

Temaet kærlighed er i denne bog repræsenteret ved dén kærlighed, som kan forvandle og dog ikke kan gå den hele vej. For fuldkommen kærlighed findes kun ét sted. Det er den kærlighed, som bliver, når alt falder.

Bogen sætter tanker i gang om hvor vi møder kærlighed og hvor den har sin grænse.