Torsdag d. 21. marts 2019, Kl. 19:30 til kl. 21:30

Sara Omar: Dødevaskeren

Den lille pige Frmesk fødes som uønsket af sin far dels på grund af sit køn, men også på grund af en hvid hårtot på sin barneskallede isse. Faren tolker det som et tegn fra Allah på enten forbandelse eller velsignelse. Da tiden kommer for hendes omskærelse forhindrer moderen dette og sender hende i pleje hos sine forældre. Frmesk mormor er dødevasker. Morfaren er pensioneret oberst og belæst i al verdens litteratur. Det er et kærligt hjem, som dog kun for en tid er i stand til at skærme Frmesk mod den fysiske og psykiske overlast, der ubønhørligt nærmer sig fra alle sider i et Kurdistan præget af krig og had. Dødevaskeren er en voldsom roman om et ekstremt udsat pigeliv på vej mod frihed i et oprør mod en kultur og nogle normer, som ikke lader det anderledes finde plads.

 

Kunne du tænke dig at dele dine læseoplevelser med andre, så kom og vær med i Sanderum Sognegårds litteraturkreds.    

Litteraturkredsen er ledet af sognepræst Susanne Holst og lærer på social- og sundhedsskolen, Ulla Jeppesen.

De fire bøger for denne sæson handler alle om oprør og frigørelse. Nogle gange må der et oprør til for at noget nyt kan bryde frem. Oprør og frigørelse kan føre til fantastiske ting, men andre gange fører det væk fra det væsentlige. I litteraturkredsens fire romaner kommer vi ind på begge dele.

Vi håber, at vi sammen må få nogle gode læseoplevelser og berigende samtaler om emnet.

Litteraturkredsen indledes hver gang med et kort oplæg. Derefter samtale og drøftelse af aftenens bog og tema. Alle bøger kan købes over nettet eller i boghandel. Der er selvfølgelig også mulighed for at låne på biblioteket.  

Det koster 35 kr. pr. gang for ost og rødvin  

Af hensyn til traktementet vil vi gerne have en tilmelding enten til hele sæsonen eller til de enkelte arrangementer. Tilmelding senest en uge før arrangementet enten til kirkekontoret tlf. 66 17 30 31  eller mail shho@km.dk

Sted
Sanderum sognegård