• Begivenheden har allerede fundet sted.
Torsdag d. 21. november 2019, Kl. 19:00 til kl. 21:00

Kend din kirke – Vejen til himlen og den hellige familie

Kalkmalerierne i Sanderum Kirke har fået meget opmærksomhed på det seneste og mange mennesker har været forbi kirken for, ved selvsyn, at se billederne, som er fra sidst i 1400 tallet. Siden reformationen har to af kapperne været dækket med kalk. Ved restaurering af kirken for år tilbage dukkede de skjulte malerier frem igen.

I foråret så vi nærmere på helvedsscenen og kappen med Kristus og vi dykkede ned i billedernes dybere betydning både teologisk, symbolsk og kirkehistorisk, hvor vi kom omkring både samtid, forkyndelse, kunst og teologi.

I efteråret vil vi se på, de to andre kapper med kalkmalerierne, der viser den hellige familie og himlen. Vi vil igen tolke kalkmalerierne sammen med kirkerummets opbygning og struktur og se på hvordan rummet arbejder sammen med kalkmaleriernes motiver. De fire kapper viser tilsammen himmel og helvede, Maria med den Hellige familie og den opstandne Herre Jesus Kristus.

Vi vil igen gå på opdagelse i middelalderens tankegang og billedunivers og forhåbentlig blive en del klogere på vores kirke, den historie som fortælles her i ord og billeder og den store rigdom som er overleveret os.

Vi mødes i kirken kl. 19.00 og slutter i sognegården med hyggeligt samvær, ost og rødvin 35 kr.

Sanderumvej 144, 5250 Odense, Danmark