Litteraturkreds

NOV
19

Litteraturkreds


Dato Torsdag d. 19. november 2020, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Sted Sanderumvej 129, 5250 Odense SV

Kunne du tænke dig at dele dine læseoplevelser med andre, så kom og vær med i Sanderum Sognegårds litteraturkreds.

Litteraturkredsen er ledet af sognepræst Susanne Holst.

Temaet for sæsonens bøger er omsorg og ansvar.
Alle partier i Folketinget har i deres program et ønske om, at arbejde for den etiske regel ”frihed under ansvar”. Det er også, hvad Jesus lærer os. Han siger det på denne måde ”Du skal elske din næste som dig selv”. Vi har frihed til at vælge for vores liv, så længe vi gør det under hensyn til vores næste. Enkelt! Men i dette råderum er der mange muligheder for at gradbøje og gå vild. De udvalgte bøger til denne sæson handler hver på sin måde om dette emne. Jeg håber, at vi sammen må få nogle gode læseoplevelser og berigende samtaler om ansvar og omsorg.

Litteraturkredsen indledes hver gang med et kort oplæg. Derefter samtale og drøftelse af aftenens bog og tema.

Det koster 35 kr. pr. gang for ost og rødvin

Af hensyn til traktementet vil vi gerne have en tilmelding enten til hele sæsonen eller til de enkelte arrangementer.

Tilmelding senest en uge før arrangementet enten til kirkekontoret tlf. 66173031  eller mail shho@km.dk

 Hyrder
”Hyrder” er en radioroman, som blev oplæst i august 1970 og senere blev trykt. Hovedpersonen, Leo Gray, lever i et ægteskab, som er døet ud. Han har en elskerinde, som han besøger, men en dag kører han galt på vej til hende og bliver lam.
Hans kone Viola må tag sig af ham og historien udespiller sig mellem Leo og Viola og dennes fælles veninde Rosa og hendes handicappede datter Alva. Bogen er en slags religiøs allegori om medmenneskelighed og manglen på samme og selvom den har et halvt århundrede på bagen, gør det ikke læsningen mindre vedkommende. For hvem er hyrde for hvem og hvornår må vi opgive at være hyrde for hinanden og kan vi det?