Begivenheden har allerede fundet sted.

Gudstjeneste med indvielse af stolaer. Efterfølgende reception og præsentation af ny organist og kirketjener.

Dato Søndag d. 14. november 2021, Kl. 10:30 til kl. 11:30
Sted Sanderumvej 144, 5250 Odense SV
Ved sognepræst Pernille Svendsen

Velkommen til gudstjeneste i Sanderum Kirke!
I denne gudstjeneste indvies kirkens nye stolaer.
Stolaerne er designet af Chris Young og fremstillet af Inge Bach Rolaj. (Foto: Robert Lacy)

Efter gudstjenesten inviteres alle med i sognegården til præsentation af vores nye organist og vores nye kirketjener.
Menighedsrådet er vært ved en lille receptionsanretning og et glas vin.

Vi har fire messehagler i Sanderum kirke, som er i brug ved gudstjeneste.
De har hver sin farve; rød, hvid, lilla og grøn.
Den hvide bruges til påske og jul.
Den røde til pinse og 2.juledag.
Den lilla til advent og fastetid.
Den grønne til den lange tid imellem påske og advent, denne tid kaldes for trinitatis.

Der findes også en anden beklædning til brug ved gudstjeneste.
Det er lange bånd, som bæres ovenpå den hvide alba, som præsten har under messehaglen. Disse bånd kaldes for stolaer og findes også i de fire liturgiske farver, som beskrevet ovenfor.

Nu er vi i den heldige situation, at to behjertede og dygtige kreative personer i samarbejde har lavet fire stolaer til vores kirke i Sanderum.
De vil være i brug ved dåb og også bruges i forbindelse med gudstjeneste på Plejehjem og hvor vi ellers kaldes ud.

Inge Rolaj har stået for udførelsen og Chris Young for design under vejledning af præsterne. Der er lagt rigtig mange timer og overvejelser i det flotte arbejde og vi glæder os til at kunne præsentere dem for menigheden og ligeledes give udøverne lov til at fortælle om, deres tanker om arbejdet. Ikke mindst glæder vi os til at kunne sige dem tak for den flotte gave til kirken.

Læs søndagens tekst ved at klikke på dette link: Søndagens tekst, klik her.