Dato Torsdag d. 16. september 2021, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Sted Sanderumvej 129, 5250 Odense SV
Litteraturkreds

Kunne du tænke dig at dele dine læseoplevelser med andre, så kom og vær med i Sanderum Sognegårds litteraturkreds.

Litteraturkredsen er ledet af sognepræst Susanne Holst.

Temaet for sæsonens bøger er diversitet. Udtrykket diversitet bruges ofte i forbindelse med naturen, hvor vi ønsker at fremme en mangfoldighed af planter og mikroorganismer. Men udtrykket kan også bruges i forbindelse med os mennesker. Vi er mangfoldige på så mange måder som mennesker. Gennem opdragelse, seksualitet, personlighed m.m. Der skal være plads til os alle samtidig med, at vi ikke glemmer det, som vi er fælles om. Disse bøger lægger alle op til en samtale om emnet diversitet. Lad os få nogle gode samtaler om dette emne - til berigelse for vores syn på tiden og af os selv og hinanden.

Litteraturkredsen indledes hver gang med et kort oplæg.
Derefter samtale og drøftelse af aftenens bog og tema.

Alle bøger kan købes over nettet eller i boghandel. Der er selvfølgelig også mulighed for at låne på biblioteket.

Det koster 35 kr. pr. gang for ost og rødvin.
Vi slutter af med at spise sammen den sidste gang. Pris 50 kr.

Af hensyn til traktementet vil vi gerne have en tilmelding enten til hele sæsonen eller til de enkelte arrangementer.

Tilmelding senest en uge før arrangementet enten til kirkekontoret tlf. 66173031  eller mail shho@km.dk

Torsdag d. 16. september kl. 19.00
Rakel Haslund Gjerrild: ”Adam i Paradis”

Bogen tager udgangspunkt i maleren Kristian Zahrtmann (1843-1917).
Han er 70 år da bogen begynder og han ser tilbage på et liv både som kunstmaler og som underviser på studieskolen for frie kunstnere i Danmark.

Det er en brydningstid, hvor gamle reaktionære synspunkter brydes med nye.
Fritænkere som Georg Brandes og Herman Bang m.fl. inddrages i romanen, hvor debatter og synspunkter luftes. Bandt disse debatter er også holdninger til homoseksualitet set i lyset af den store sædelighedsfejde i 1880´erne til starten af 1900-tallet, som endte i, at mange homoseksuelle blev dømt.

Romanen rører på én gang ved et menneske, dets kunst, dets ideer og tanker i en bestemt tid, men den sætter også aktuelle debatter i gang i vores egen tid, hvor mange kønsidentiteter melder sig på banen. Hvordan skal vi forstå dem og forholde os til at køn ikke længere er mand-kvinde, men mange flere?