Dødsfald anmeldes

Umiddelbart efter et dødsfald skal en læge skrive en dødsattest.
Hvis dødsfaldet er sket hjemme, er det afdødes egen læge eller en lægevagt, der skriver dødsattesten.
Sker dødsfaldet på et sygehus, vil det være en læge derfra.
Lægen anmelder dødsfaldet til Sundhedsstyrelsen.

Et dødsfald skal anmeldes til kirkekontoret eller sognepræsten i det sogn, afdøde hørte til, senest to dage efter dødsfaldet.
Som pårørende kan du selv anmelde dødsfald på borger.dk
Reglerne gælder uanset afdødes trosretning, og også selvom afdøde ikke var medlem af folkekirken.

Kirkekontoret sørger for at give besked om dødsfaldet til de øvrige offentlige myndigheder, blandt andet Skifteretten og Folkeregistret.

Pårørende kan vælge selv at stå for det praktiske omkring anmeldelse af dødsfald og begravelse, eller de kan træffe aftale med en bedemand.

Begravelseshandling aftales
Gennem bedemand eller direkte kontakter de efterladte præsten for at beramme begravelsen eller bisættelsen og aftale forløbet i detaljer, herunder begravelsestale og salmer, og graveren angående det praktiske, herunder pyntning af kirken og spørgsmål om gravsted.

Begravelsessalmer
Her er eksempler på salmer. Der skal bruges fire og er det en jordbegravelse yderligere en ved graven. Klik her.